fbpx

Stingere

Incendiile sunt printre cele mai periculoase evenimente care se pot intampla in absolut orice imprejurare, fie ca este vorba de exterior sau de interior.
Cu un potential de raspandire foarte mare, flacarile unui incendiu pot distruge bunuri in doar cateva secunde si, mai important, pot la fel de usor pune in pericol viata celor care se afla in calea lor. Viata umana este infinit mai pretioasa decat valoarea oricaror bunuri si, cu toate acestea, este si mai predispusa la un rezultat fatal, fara sa fie nevoie decat de fumul pe care il degaja flacarile care fac pagube materiale. Desigur, desi bunurile sunt asigurate, in cazul unei companii serioase, exista printre acestea si materiale care ar putea sa nu mai fie recuperate si, de aceea, este indicat sa existe, pe langa un sistem performant de detectie a incendiilor si cateva instalatii de stingere a incendiilor, care pot minimiza orice tip de pagube.

Citeste mai mult

Desfumare

Desfumarea (evacuarea fumului și a gazelor fierbinți) este procesul de extragere din spațiile incendiate a unei părți din fumul și gazele de ardere în scopul asigurării condițiilor de evacuare a utilizatorilor și a folosirii mijloacelor de intervenție la stingere, precum și pentru evacuarea gazelor fierbinți degajate de incendiu în fazele de dezvoltare.

Citeste mai mult

Autentificare

Ai uitat parola?

Creezi un cont?