ARGO SECURITY asigura servicii de monitorizare si interventie rapida in baza licentei de functionare nr. 2500/T/2012 si a avizului favorabil obtinut pentru dispeceratul de monitorizare a sistemelor de alarmare impotriva efractiei – ambele eliberate de Inspectoratul General al Politie Romane – Directia de Ordine Publica.

  1. MONITORIZAREAsistemelor de alarmare, prin dispecerat, care are rolul de a menţine legătura între sistemele de alarmă conectate şi echipajele mobile de intervenţie, pentru a le mobiliza în caz de alarmă.

Dispeceratul receptează semnalele de alarmă de la abonaţii conectaţi, declanşate automat sau manual, prin acţionarea de către beneficiar a butonului de panică („hold-up” = panică); dispecerii interpretează semnalele în funcţie de tipul alarmei (incendiu, efracţie, panică) şi mobilizează echipajele de intervenţie rapidă şi alte forţe de intervenţie, dacă se impune (pompieri, poliţie etc.).

  1. INTERVENŢIA în cazul receptării semnalelor de alarmă de la abonaţii conectaţi la dispecerat, se face de către echipajele mobile de intervenţie rapidă , iar cf. art. 36 (5) al Legii 333/2003, în situaţiile în care „forţele proprii sunt depăşite de amploarea evenimentelor, prin dispecerat se anunţă unitatea de poliţie competentă, în vederea prinderii infractorilor şi a cercetării locului faptei. În celelalte cazuri, după prinderea infractorilor, aceştia vor fi predaţi de îndată unităţilor de poliţie competente teritorial”.

         Instalarea sistemelor de alarma (antiefractie) este o decizie inteligenta pentru protejarea familiei si bunurilor tale, indiferent de valoarea lor. Un sistem de alarma adauga un plus semnificativ de liniste familiei si are un puternic efect de descurajare asupra infractorilor. 

Aşadar, serviciul de monitorizare şi intervenţie rapidă antiefracţie este destinat preponderent:

  • Proprietăţilor private, apartamente şi vile;
  • Cabinetelor notariale, contabile, de avocatură;
  • Sucursalelor bancare;
  • Sediilor de birouri;
  • Magazinelor, localurilor;
  • Hotelurilor, pensiunilor.